top of page

Podcast.EGD S03E24 Kinderfeest Elin "De KletskousClub” (Tiener Podcast)


Dit keer in de Podcast.EGD "De KletskousClub!", de podcast opname van het kinderfeest van mijn 11 jarige dochter Elin. Ze wilde zelf graag een podcast workshop op haar kinderfeest in PUNT. Vooraf hebben we met z'n alle kort besproken wat een podcast is en samen een naam bedacht voor de podcast. Daarna namen we plaats achter de 4 microfoons, ik was de operator/gastheer en Elin de co-host/tafeldame.


Achter elkaar stelde alle 7 dames van 9 tot 11 jaar zich even kort voor, waarna we iedereen een vraag of dilemma kon stellen aan 1 van de andere dames die we kort aan tafel in de opname bespraken, daarna ontvingen de volgende tafelgast die uitgenodigd werd door 1 van de zittende tafelgasten. De dames die niet achter de microfoon zaten, waren het live publiek en bedachten ondertussen goede vragen en dillema's om te bespreken, zoals: "Wil je liever lang of kort zijn?" "Wat was er eerder het kip of het ei?", "Liever een oudere of jongere broer?", "Hoe zou jij het liefst je slaapkamer indelen?", "Je moet kiezen; liever blind of doof?", "Liever eten of liever drinken"


Na een uur Kletskouzen waren ze eigenlijk niet te stoppen. Het is een erg leuke podcast geworden gemaakt door en voor tiener kids (en voor iedereen die van kletspraat houd natuurlijk).


Artwork: Elin op de iPadPodcast.EGD. Een podcast speeltuin van Egbert.EGD, ondernemer, creatieveling en maker uit Deventer. 2 seizoenen en de eerste 20 afleveringen begon ik deze podcast met het interviewen van bevriende ondernemers, makers en creatievelingen. Ondernemers die mij inspireren om te doen wat ik doe.


Voor seizoen 3 gooi ik het over een andere boeg. Ik ga 10 totaal verschillende podcast afleveringen maken, met allemaal diverse concepten, die alle 10 in een andere categorie in je podcast app zouden kunnen op duiken. Zo wil ik bijvoorbeeld een spannend verhaal of hoorspel gaan maken, of een geschiedenisverhaal of college opnemen en een radioshow maken. Of te wel een diverse mix aan podcast, gewoon omdat ik het leuk vind om diverse dingen te maken. Daarnaast laat ik je kennis maken wat er allemaal kan met een podcast en dat dat meer is dan een interview of gesprek. Ik heb al wat lijntje open staan en denk dat het heel tof gaat worden! Blijven luisteren dus. En veel plezier met seizoen 3 van Podcast.EGD.


Ook dit seizoen maak ik bij elke podcast een ander artwork die eind het einde van het seizoen, op bijzondere wijze samen komen in een artwork boek. Dit boekje krijg je als je doneert via http://petje.af/podcastegd of https://vriendvandeshow.nl/boekengasten


Bekijk het boekje van Podcast.EGD Seizoen 1 & 2 op www.podcastegd.nl.

Comments


bottom of page