top of page
HOME

Wie is Egbert.EGD in het kort?

Egbert Scheffer is sinds 2010 ondernemer in creatieve activiteiten.

Hij is Tape Artist & Stencil Artist.. Samen met zijn vrouw Laurien Mink is hij sinds 2019 eigenaar van PUNT een 'Creative Event Locatie' en 'Café aan de Haven' in het Havenkwartier in Deventer. Samen met Mano Scherpbier is hij initiatiefnemer van Street Art Streets. Een project om meer grote street art murals in Deventer te organiseren. Daarnaast is hij host van 4 podcast shows; Podcast.EGD, PUNTKast, BoekenGasten en de Street Art Streets in Deventer Podcast alle te beluisteren op www.podcastegd.nl

locatiepunt.nl | streetartstreets.nl | www.podcastegd.nl

DSCF7838.jpg

Egbert Scheffer is creatief ondernemer.

 

Altijd en overal. Bevlogen en sociaal betrokken. In alles waar hij komt en met wie hij praat ziet hij potentie. Hij is bescheiden, maar enthousiast.

Wil mensen in aanraking brengen met de tape art én streetart. Is het mogelijk om te verbinden door middel van kunst & enthousiasme? Egbert weet het zeker.

 

Zijn inspiratie haalt hij uit de dagelijkse dingen en hij wil zichzelf absoluut geen kunstenaar noemen. Wie zijn werken ziet weet wel beter, maar street artist klinkt beter. Bekt lekkerder.

Ondernemersgezin

Een echte Deventenaar. Hij is er geboren, opgegroeid én heeft zich hier gevestigd met zowel zijn bedrijf als zijn gezin. Creativiteit, enthousiasme en flexibiliteit zijn thuis ook verweven in de opvoeding van Elin (2011) en Mink (2013). Egbert en zijn liefde Laurien zijn beiden zelfstandig ondernemer en starte in 2019 samen een nieuwe locatie voor bijeenkomen van grote groepen genaamd PUNT.  Ze hebben zich de kunst van het opvoeden inmiddels meer dan eigen gemaakt. Op in het weekend is zijn aandacht en creativiteit dan ook exclusief voor Elin en Mink. 

Back to business

Vanaf 2000 heeft de liefde voor spuitbussen een vogelvlucht genomen. Samen met zijn broer en vrienden heeft hij verschillende muren in Deventer voorzien van graffiti. Tot hij er in 2004 wel even klaar mee was. De kans deed zich voor om aan de slag te gaan als marketingmanager voor een horecabedrijf in Deventer. Een mooie kans die hij met veel plezier en enthousiasme heeft ingevuld.

 

Hij miste echter de echte creativiteit. Het bezig zijn. In zijn vrije tijd begon hij daarom met stencil art schilderijen. Een uit de hand gelopen hobby als je bedenkt dat hij in 5 jaar tijd ruim 250 schilderijen maakte...

Grote liefdes

In 2010 besloot hij de sprong in het diepe te wagen en voor zichzelf te beginnen. In eerste instantie vooral vormgeving en het maken van schilderijen (stencil art of graffiti), maar kort daarna begon hij ook met workshops.

Mensen zijn gefascineerd door de spuitbus en laat dat nou net één van Egberts grote liefdes zijn! Het bleek een goede sprong, want Egbert is volop bezig als creatief ondernemer. Zeer actief op social media ook. Bedrijven en particulieren weten hem daarom te vinden en ook muurschilderingen kunnen daardoor aan zijn lijst van werkzaamheden worden toegevoegd. Vanaf 2014 besluit hij zich daarom te focussen op de 4 elementen die hem zo na liggen: stencil art, workshops, muurschilderingen en vormgeving. En in 2017 voegt hij tape art en Podcasten toe aan zijn bedrijf.

“Ik kreeg steeds vaker de vraag of ik ook workshops deed. Nee. Maar wat er niet is, kan wel komen. Het leek me bovendien leuk om te doen. Na de familie uitjes volgenden de bedrijfsuitjes. Het gevolg? Een hele leuke aanvulling op mijn werkzaamheden!”  

Hanzesteden  Deventer  BYS Portret Egbert Scheffer  18 juli 2022 (9)_websize.jpg

Kunst & enthousiasme verbinden

Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en zou er nog een element toegevoegd mogen worden: organiseren.

Door zijn voorliefde voor muziek (liefst Nederlandse hiphop) en kunst te combineren zijn er al toffe festivals georganiseerd én drukbezocht. Het industriële en creatieve Havenkwartier (waar Egbert zijn atelier heeft) is een drukte van jewelste tijdens het LOS festival. En Deventer word steeds mooier met grote street art murals die hij met het initiatief &  Stichting Street-art-streets organiseert. De eerste 30 projecten zijn inmiddels een feit. 

Het verbinden van mensen, wijken en zelfs scholen door middel van kunst & cultuur kan prima. En dat het werkt is inmiddels bewezen door Egbert.EGD; creatief ondernemer

Tekst: Jet van der Weijden, Met Jet online

Zwart wit foto's: Paulien Menzel, Pliens photography

Kleuren foto's : Gijs Versteeg

Hanze foto's: Merel Tuk

Foto Laurien & Egbert: Jan Jaap Holdijk

WhatsApp Image 2019-07-02 at 22.25.48.jp

Egbert.EGD mocht projecten verzorgen voor:

havenkwartier
seat
expeditie_havenkwartier
gigant
street-art-streets
drukwerkdeal
wolters_kluwer
jack_jones
bottom of page