top of page
HOME

Q&A

Veel gestelde vragen workshops.

Hieronder een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden bij het boeken van een workshop.

Mocht je een idee hebben, mail mij gerust, of ik denk graag met je mee wat de mogelijkheden zijn.

Verzorg je ook andere workshops zonder spuitbus?

 

Jazeker, sinds 2017 verzorg ik o.a. workshops Tape Art en Stopmotion. En podcastworskhop

 

 

Als er iemand zwanger is in de groep, kan zij dan wel de graffiti workshop volgen?

 

Ik adviseer altijd om naar je eigen hart te luisteren. 

Ik heb regelmatig zwangere vrouwen gehad die er totaal geen moeite mee hadden een korte tijd in de verflucht te werken, maar ook vrouwen die er niets van wilden weten. Mijn ruimte is in 2 gedeeld, een gedeelte waar we spuiten en een gedeelte waar we snijden. Ik werk nu met spuitbussen op acrylbasis en er zijn stofkapjes en daarnaast is er ook diverse Horeca in de buurt waar je tijdens deze activiteit even een kop thee kan gaan drinken. (lees ook dit eventueel)

Wat zijn geurloze spuitbussen en/of spuitbussen op acryl en waterbasis?

 

Aangezien ik mijn workshops vaak binnen verzorg ben ik sinds 1 januari 2015 overgestapt op spuitbussen op acrylbasis. Een aantal voordelen aan spuitbussen op acrylbasis ten opzichte van 'gewone spuitbussen' met oplosmiddelen zijn:

-  Geur, zeker 75% minder geur dan 'gewone spuitbussen'.

- Acrylverf is bij langdurig en regelmatig gebruik ook beter voor de gezondheid (voornamelijk voor mijn eigen gezondheid, aangezien ik regelmatig met de spuitbussen werk).

- Omdat het bijna geen oplosmiddelen bevat, komen er bij het schilderen met watergedragen verf nagenoeg geen stoffen vrij die de atmosfeer schaden.

Hoe zit het met de veiligheid van een workshop?

 

Stencil art

Voordat de workshop wordt gegeven, wordt er eerst duidelijk uitgelegd wat de "Do's and Don'ts" zijn bij het werken met spuitbussen. Er wordt bij mijn  workshop alleen gewerkt met kwaliteit spuitbussen die speciaal zijn ontwikkeld voor graffiti en street-art. De spuitbussen voldoen aan de huidige milieueisen. Daarnaast heb ik een (draagbare) ogendouche voor eerste hulp, EHBO-kist en er is een poederblusser aanwezig. En word er voor voldoende venitilatie gezorgd.

Op welke dagen kan ik een workshop boeken?

 

Elke dag, 7 dagen per week op elk gewenst uur, in overleg natuurlijk.

Wat voor kleding adviseer je voor de graffiti workshop?

Ik adviseer oude kleding en/of schoenen aan te doen of mee te nemen, het is niet zo dat je erg vies wordt van de workshop, maar mijn motto is: "beter voorkomen dan genezen"! 
Tijdens de workshop verzorg ik:

- Een schilders over-all of schort om je kleding te beschermen.
- Schildershandschoenen van stof.
- Eventueel een stofkapje en schoenbeschermers mocht dat gewenst zijn.
- Ik adviseer personen met langhaar dit op te steken .

NB: Ik werk met zo weinig mogelijk met wegwerpartikelen om op die manier zo weinig mogelijk het milieu te belasten.

Vanaf welke leeftijd is een workshop interessant? Bijvoorbeeld bij een kinderfeestje of familiedag?

 

Eigenlijk kunnen de workshops voor elke leeftijd heel leuk zijn, echter is het pas echt leuk als de kinderen zelf de spuitbussen en tape kunnen hanteren. Meestal is dat vanaf 8-9-10 jaar, afhankelijk van het kind. Jonger kan wel, maar dan zal ik zelf veel assisteren, dat is natuurlijk geen probleem, maar de groep kan dan niet te groot zijn.

Heb je een eigen locatie voor het geven van de workshops?

 

Ik ben net een nieuwe creatieve event locatie gestart genaamd PUNT Dit zit (net als voorheen) op het Havenkwartier in Deventer. Dit is een full horeca bedrijf met Café aan de haven en ruimtes om bijeen te komen in grote groepen. Ik verzorg daar hele creatieve en verrassende Tape Art of Stopmotion workshops. Stencil art en Graffiti kunnen daar niet binnen!

Eten en drinken tijdens een workshop?

 

Ik verzorg koffie en thee met wat lekkers erbij en tijdens kinderfeestjes verzorg ik ranja met lekkers. Je kan bij PUNT ook bijvoorbeeld (fris) dranken, chips of snoepjes kopen. Tevens is het eventueel mogelijk om wat te eten te verzorgen.  Denk aan Pizza of frietjes met krokketten met diverse snoep-groenten voor € 5,- per kind.

In samenwerking met Expeditie Havenkwartier diverse arrangementen verzorgen. Denk aan rondleiding door het bruisende Havenkwartier, of een lunch/diner bij PUNT.

Hoeveel personen kunnen er maximaal of minimaal meedoen met een workshop?

 

Ik reken minimaal 8 volwassen of 10 kinderen ook al kom je uiteindelijk met bijvoorbeeld 5 personen. Ik reken dan 8 of 10 personen workshop-prijs.
Eigenlijk is er geen maximum aantal deelnemer voor de workshop, binnen mijn eigen bedrijf kan ik echter maximaal 40 volwassenen in 1 keer aan, maar met hulp van buren nog wel meer en ik op locatieervaring met workshops tot ongeveer 100 personen in 1 workshop. Maar dat is zeker niet het maximale wat ik aan kan, ik heb binnen mijn netwerk veel ervaren workshop docenten waar ik regelmatig mee samenwerk. Er is geen klus te groot om aan te nemen wat mij betreft.

NB. Ik geef geen "meer-daagse cursussen" of "graffiti lessen", alleen de ongeveer 2 uur durende workshops die alle basis technieken van graffiti en stencil-art bevat en waarbij je een eigen gemaakt schilderij maakt.

Hoeveel workshop ervaring heeft Egbert?

 

Ik ben de tel inmiddels kwijtgeraakt hoeveel workshops ik al heb mogen verzorgen. Sinds 2010 verzorg ik heel regelmatig kinderfeestjesbedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten, familiedagen, vriendinnendagen, teamuitjes en vele schoolprojecten. Als je me op social media volgt zie je regelmatig groepen voorbij komen die vol trots hun stencil-art Schilderij, wat ze zelf gemaakt hebben, tonen. Verder doe ik zaken met o.a. Diner&Doen,Expeditie Havenkwartier, diverse scholen en bijvoorbeeld Het Burgerweeshuis en De Gigant.

We hebben een thema wat we willen gebruiken in de workshop, kan dat?

 

Uiteraard kan dat. Als je het thema doorgeeft zal ik een aantal zaken voorbereiden voor de workshop. Bij Bedrijfsuitjes leg ik meestal het logo klaar of gebruiken we de slogan van de team dag als uitgangspunt voor de workshop die dag.

Kunnen we wat we gemaakt hebben gelijk meenemen na de workshops?

 

Zeker, het mooie van werken met spuitbussen en tape is dat het (heel snel) droog is. Over het algemeen kan je het schilderij gelijk meenemen na de workshop. Mocht je het liever later ophalen is dat natuurlijk ook mogelijk, er is 5 dagen in de week iemand aanwezig in mijn Atelier.

Kunnen we ook wat anders dan een schilderij beschilderen, pimpen, costumizen met een spuitbus of tape?

 

Natuurlijk kan dat, ik heb bijvoorbeeld al met studenten fietsen gepimpt, sta-tafels en barkrukken customized, of bureaukastjes opgefleurd met de huisstijlkleuren van het bedrijf en op een school pilaren voorzien van Stencil Art door de leerlingen zelf!

Verzorg je ook andere workshops zonder spuitbus?

 

Jazeker, sinds 2017 verzorg ik o.a. workshops Tape Art en Stopmotion.

Heeft Egbert.EGD ook een Privacybeleid?

klik hier

Egbert.EGD mocht projecten verzorgen voor:

havenkwartier
seat
expeditie_havenkwartier
gigant
street-art-streets
drukwerkdeal
wolters_kluwer
jack_jones
bottom of page