top of page

Podcast.EGD S03E27 - RUTGER - “Open over mijn Manische Psychose”


Dit keer een Podcast.EGD die je zou kunnen terug vinden in de Spotify podcast categorie "Geestelijke Gezondheid" Rutger verteld heel open over zijn Manische Psychoseses die hij in zijn leven heeft gehad en hoe hij door diverse paden is gekomen waar hij nu is.Rutger sprak mij aan in PUNT, dat hij een bijzonder verhaal heeft wat hij graag zou willen vertellen in een podcast. Door de schaamte en stigma rond dit onderwerp is het voor veel mensen lastig om hierover te praten. Van zowel iemand die die mee heeft gemaakt als familie en vrienden en omstanders.


Na een kort gesprek en het lezen van zijn blogs (zie links hieronder) gingen we heel open in gesprek over zijn Manische Psychose. Hoe kwam het tot uiting van high tot lows, hoe zag dat voor hem maar ook zijn omgeving eruit, tot opgenomen worden, medicijnen, de zorg en psygologen en uiteindelijk veel zelf hulp boeken en onderzoek kwam hij tot waar hij nu is. En graag deelt nu heel open zijn verhaal verteld, en daarmee misschien mensen inspireren die zelf of in hun omgeving te maken hebben met een Psychose. En zo het taboe, stigma, schaamte en eenzame proces een stem te geven. Hij geeft tips, en verteld prachtig hoe dit proces werkte bij hem. Erg bijzonder dit verhaal te mogen vastleggen.


Shownotes:


Podcast.EGD. Een podcast speeltuin van Egbert.EGD, ondernemer, creatieveling en maker uit Deventer. 2 seizoenen en de eerste 20 afleveringen begon ik deze podcast met het interviewen van bevriende ondernemers, makers en creatievelingen. Ondernemers die mij inspireren om te doen wat ik doe.Voor seizoen 3 gooi ik het over een andere boeg. Ik ga 10 totaal verschillende podcast afleveringen maken, met allemaal diverse concepten, die alle 10 in een andere categorie in je podcast app zouden kunnen op duiken. Zo heb ik bijvoorbeeld een spannend verhaal of hoorspel gemaakt, of een street art college opgenomen en wil ik nog een radioshow maken. Of te wel een diverse mix aan podcast, gewoon omdat ik het leuk vind om diverse dingen te maken. Daarnaast laat ik je kennis maken wat er allemaal kan met een podcast en dat dat meer is dan een interview of gesprek. Ik heb al wat lijntje open staan en denk dat het heel tof gaat worden! Blijven luisteren dus. En veel plezier met seizoen 3 van Podcast.EGD Ook dit seizoen maak ik bij elke podcast een ander artwork die eind het einde van het seizoen, op bijzondere wijze samen komen in een artwork boek.Dit boekje krijg je als je doneert via http://petje.af/podcastegd of https://vriendvandeshow.nl/boekengasten Bekijk het boekje van Podcast.EGD Seizoen 1 & 2 op www.podcastegd.nl.www.egbertegd.nl

Comments


bottom of page