top of page

Te gast in de Namarama Show Podcast


Ik was te gast in de Podcast genaamd: De Namarama Show van Floris Hülsmann. We spraken over onderanderen over namen en graffiti.


Graffiti: je naam op alle muren met Egbert Scheffer

Graffiti. Voor de een is het kunst en voor de ander een doorn in het oog. Als naamgever valt het me op. Het zijn bijna altijd namen die op een muren worden gezet. Een enorme subcultuur waarbij de verzonnen namen die gebruikt worden enorm belangrijk zijn. Leeft Graffiti nog eigenlijk?


Die vraag zette me op het spoor van Egbert Scheffer. Hij is een creatieve duizendpoot én ondernemer die van de spuitbussen met verf zijn werk heeft gemaakt. In deze podcast krijg je dan ook een mini-masterclass over graffiti. Zo is het een van de pijlers van hiphop (wist ik niet). Egbert is zelf ook een naam-fanaat, dat merk je aan alles. Zelfs de namen van zijn kinderen zijn niet zomaar de eerste de beste namen.


Hij bedacht ook de naam van het Deventerse Los-festival. Eigenlijk een open huis-dag van het Havenkwartier werkterrein, maar dan veel leuker dankzij deze naam. Als je uit het Oosten des lands komt snap je direct de betekenis. Hij is net gestart in een prachtige nieuwe ruimte, Locatie Punt genaamd, om daar met zijn vrouw vergaderruimte aan te bieden. Die naam komt natuurlijk ook voorbij. En last but not least heeft Egbert plannen voor een Deventer Podcastfestival. Dat zou de eerste live Namarama Show betekenen. Hoe vet is dat?


Dit is echt weer zo’n aflevering vol leuke weetjes, ik weet zeker dat je er wat van gaat opsteken. Of je nou van graffiti houdt of niet.
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page