top of page

S02E19 Cedric Katalay “Laat je creatieve plezier niet afnemen door negatieve feedback"


Ik heb Cedric Katalay nog als baby in mijn handen gehad. Hij is namelijk de zoon van Ellen, een klasgenoot van mijn moeder die op latere leeftijd de PABO studie hebben gedaan. In 2014 nam hij contact met mij op of hij stage bij mocht lopen voor zijn studie op het Cibap. Ik zei dat ik niet zo goed wist hoe ik een stagiaire full-time aan het werk moest houden, en dat mijn bedrijf niet echt geschikt was. Maar hij wilde toch heel graag, dus toen is hij stage komen lopen. En wat een geweldige ervaring was dat. In april 2016 kwam hij bij Egbert.EGD in dienst, en verzorgde hij vele workshops en kinderfeestjes, en hielp hij bij diverse project in de voorbereiding en uitvoering. In 2020 kon hij helaas niet goed een Animatie stageplek vinden voor zijn studie Creative Media and Game Technology aan Saxion Hogeschool in Enschede. Dat ik zei; "dan kom je toch gewoon bij mij die stage lopen." Waar hij een gave animatie short movie maakte op basis van een heel persoonlijk verhaal. Sinds oktober 2021 is hij afgestudeerd en nu officieel 1 van de eerste vaste medewerknemers van PUNT. Een mooi moment voor een podcast gesprek!


In het gesprek bespreken we zijn ervaringen bij Egbert.EGD en wat hem zoal is bijgebleven aan zijn stageopdrachten, projecten en workshops die hij verzorgt heeft. Hij verteld uitgebreid het bezondere verhaal achter de short animatie film "Blop" die hij maakte tijdens zijn HBO stage bij Egbert.EGD. Wat hij bij zijn afstudeer project bij de Rocket Boys heeft gedaan. Zijn leidinggevende skills bij diverse kinderkampen en scouting groepen, en wat zijn toekomst plannen zijn. Een mooi gesprek op een bijzonder moment, na bijna 7 jaar als eerste Stagiaire.EGD en Werknemer.EGD nu de overstap als 1 van de eerste vaste medewerkers bij PUNT.


“Don’t let negative opinions influence your enjoyment of creating"


Shownotes:
Stage 2020: Animatie Video BLOP: https://youtu.be/M9kYlZYdKAw
Afscheid Animatie video Vakschool: https://youtu.be/woGobkDryGk


Everything is a remix Docu: 2015: https://youtu.be/nJPERZDfyWc2021 versie: https://youtu.be/MZ2GuvUWaP8Podcast.EGD


Bij elke podcast maak ik een ander artwork die eind het einde van het seizoen, op bijzondere wijze samen komen in een artwork boek. Dit boekje krijg je als je doneert via http://petje.af/podcast.egd.


Bekijk het boekje van seizoen 1 op www.podcastegd.nl, daar vind en -luister je ook mijn andere 3 podcastshows.


Abonneer alvast op deze podcast in je favoriete podcast app, om geen Aflevering te missen!
Comments


bottom of page