top of page

Podcast.EGD S02E16 Danny Rumbl "Bijna alles heet nu Street Art dat is best verwarrend"


Ik ken Danny Rumbl al sinds begin 2000 toen we samen met een aantal vrienden uit Deventer en Emmen een graffiti piece hebben gemaakt bij Doornroosje in Nijmegen. In 2011 ontmoeten we elkaar weer bij de City Of Dreams Expo van Sander op den Dries van Studio Wonder in het Havenkwartier. Waar hij exposeerde met zijn werk. In 2019 nodigde ik hem uit om de Spoorbrug trap te beschilderen voor ons initiatief Street Art Streets, die hij dit weekend weer even strak in de verf heeft gezet. Ik volg Danny al jaren en hou erg van zijn illustratieve stijl, en zijn liefde voor animatie en tekenfilms die regelmatig terug komen in zijn vrije werk. Danny reist de hele wereld over om murals te maken, maar ook in eigen land vind je zijn prachtige illustraties op muren van blinde gevels en verlaten gebouwen.


We spraken over zijn beginjaren en hoe hij zich heeft ontwikkeld tot illustrator die ook muurschilderingen maakt. Zijn liefde voor animatie studio HANNA BARBARIAN en de 2 boekjes met eigen vertaling die hij daarvan maakte. Hoe hij zich wil onderscheiden van de anderen. Waar de "heads met legs" vandaan komen. Het verhaal achter de spoorbrugtrap en dat dit project 1 van de mooiste en rustigste plekken waar hij tot nu toe een mural mocht maken. Ook zijn voorliefde voor reizen en hoe hij dan in andere landen schilderingen weet te realiceren op de meest gekke plekken. En hij verteld over zijn nieuwe project, een Indonesisch Receptenboekje met muurschilderingen/illustraties van ingrediënten of de gerechten erbij. Die later dit jaar uit gaat komen.

Luister de podcast hieronder of op podcastegd.nl of in je favoriete podcastapp!

Meer info over Danny Rumbl: https://dannyrumbl.com

Of volg hem op Instagram: https://www.instagram.com/dannyrumbl/


Meer info over Streetartstreets: www.streetartstreets.nl

Abonneer ook alvast op de verhalen achter de murals podcast van Street Art Streets:


Boek: DANNY RUMBL - HANNA BARBARIAN 1

Boek: DANNY RUMBL - HANNA BARBARIAN 2

Street Art Streets #Spoorbrug

City of Dreams Expo 2011
Podcast.EGD Ter ere van het 10de ondernemersjaar van mijn bedrijf Egbert.EGD op 1 juli 2020, maak ik een tweede seizoen met 10 Podcast gesprekken met 10 inspirerende ondernemers. Deze diverse ondernemers hebben mij de afgelopen jaren tijdens mijn ondernemerschap geïnspireerd en gemotiveerd om te doen wat ik doe.

In deze podcast vertellen we het verhaal van ondernemer wat leer je die eerste jaren, en welke gouden tips kunnen deze ondernemers mij, en jullie luisteraars, geven voor de komende 10 jaar waar weer veel spannende ontwikkelingen in mijn onderneming zullen zijn.

Bij elke podcast maak ik een ander artwork die eind het einde van het seizoen, op bijzondere wijze samen komen in een artwork boek. Dit boekje krijg je als je doneert via http://petje.af/podcast.egd.

Bekijk het boekje van seizoen 1 op www.podcastegd.nl, daar vind en -luister je ook mijn andere 3 podcastshows.

Abonneer alvast op deze podcast in je favoriete podcast app, om geen Aflevering te missen!

Comments


bottom of page