top of page

Podcast.EGD S02E15 Anita Nijland-van Dijk “Ik ga de Shiny Eyes van de leerlingen missen”

Bijgewerkt op: 1 jun. 2021


Ik ken Anita Nijland-van Dijk als bevlogen directeur van de school van mijn kinderen. De eerste keer dat ik Anita ontmoeten was bij het kennismakinggesprek op school. We zochten een school voor onze kinderen. De eerste indruk die ik van haar had; "Jemig wat een warrig figuur is dit, ik weet niet of ik een school met z'n warrige directeur wel zie zitten" Gelukkig hebben we toch voor de Van Lith gekozen, en kregen Anita en ik een hele leuk klik met elkaar. Anita heeft echt een Hands-on mentaliteit, als je een leuk idee hebt, gaan we het gewoon doen en staat ze er 100% achter. Zo mocht ik met een vertrekkende groep 8 in 2016 een muurschildering maken op het schoolplein samen met de leerlingen. En in 2017 een muurschildering in de nieuwe "Chill-out" ruimte met hangmatten e.d in de voormalige fietsenstalling, inmiddels omgebouwd tot Taal-Doen-Atelier. Toen de school de "MonteGlossie"(een soort schoolkrant/magazine) ging ontwikkelen ben ik als ouder gaan begeleiden bij dit proces met de leerling-redactie. Waarna ik door Anita in de MR werd gevraagd of ik niet eens wilde komen kijken, waar ik geïntroduceerd werd als "nieuw MR-Lid". Waarvan acte. We spraken over de eerste keer dat ze de school binnen kwam als ouder, als leerkracht van de onderbouw begon, en hoe ze in de directeursfunctie is gekomen. Natuurlijk bespraken we haar afgelopen jaren op de van Lith, maar ook over haar keuze om nu afscheid van de school te gaan nemen en haar nieuwe uitdaging in Utrecht. De zaken waar ze trots op is zoals het bewegen in de school, het taal doen atelier, het gaan voor excellent. Maar ook waar de uitdagingen liggen op een school. Zoals mobiele telefoons, omschakelen naar online met corona, hoe maak je een team. We spraken 2 vragen mijn eigen kinderen, en wat de kinderen van de leerlingenraad over Anita zeggen. Dat ze eigenlijk zelf nog een beetje kind is. Of te wel het luisteren meer dan waard, ook als je haar niet kent.

Het Album-artwork is geïnspireerd door het kleurrijk schilderij dat bij Anita op haar kantoor hangt van Maria Montessori. Bekijk hiernaast een afbeelding.


Podcast.EGD Ter ere van het 10de ondernemersjaar van mijn bedrijf Egbert.EGD op 1 juli 2020, maak ik een tweede seizoen met 10 Podcast gesprekken met 10 inspirerende ondernemers. Deze diverse ondernemers hebben mij de afgelopen jaren tijdens mijn ondernemerschap geïnspireerd en gemotiveerd om te doen wat ik doe. In deze podcast vertellen we het verhaal van ondernemer wat leer je die eerste jaren, en welke gouden tips kunnen deze ondernemers mij, en jullie luisteraars, geven voor de komende 10 jaar waar weer veel spannende ontwikkelingen in mijn onderneming zullen zijn. Bij elke podcast maak ik een ander artwork die eind het einde van het seizoen, op bijzondere wijze samen komen in een artwork boek. Dit boekje krijg je als je doneert via http://petje.af/podcast.egd. Bekijk het boekje van seizoen 1 op www.podcastegd.nl, daar vind en -luister je ook mijn andere 3 podcastshows. Abonneer alvast op deze podcast in je favoriete podcast app, om geen Aflevering te missen! www.egbertegd.nl | www.locatiepunt.nl | www.streetartstreets.nl

Comentarios


bottom of page