top of page

Podcast.EGD S02E14 Joost Arends "Fietskoerier Deventer met de wind door de haren"

Bijgewerkt op: 22 mrt. 2021


Joost Arends van de Deventer Fietskoerier ken ik na zijn presentatie op Catchavond in het Kunstenlab, Hij hield een passievolle presentatie over zijn prachtige Deventer bedrijf. Niet veel later kwam hij mijn Atelier in lopen met de vraag of we mee wilde doen met een wedstrijd om een nieuw fiets tenue te ontwerpen voor zijn koeriers. Helaas wonnen we niet maar was zeer leuk om aan deel te nemen. Afgelopen jaar organiseerde ik met Street Art Streets een vrijheidsmonumet Mural op zijn toenmalige bedrijfspand aan het Podhoofd ter ere van 75 jaar vrijheid. Inmiddels zit hij aan de Hanzeweg 19 waar hij een Stadhub aan het uitrollen is.


"Wat de eerste man op Mars is voor Elon Musk, is een emissievrije binnenstad voor mij"

We spraken natuurlijk over zijn wereldreis die hem inspireerde fietskoerier te worden, hoe hij begon met geleend geld voor een bakfiets en woonde in een caravan op de worp, waar zijn bakfiets in de voortent stond. Hoe hij dit bedrijf uitbouwde in de afgelopen 10 jaar nu met bijna 25 werknemers en diverse diensten. Hij vertelde over hoe het corona jaar voor hem een heel druk jaar werd, mede omdat hij met de hulp van de Gemeente de Deventer ondernemers die door de maatregelen dicht zaten en consumenten met elkaar koppelde doormiddel van de bestelde pakjes gratis thuis te bezorgen. En hoe hij een deel is van een landelijk netwerk en nu een grote stadhub aan de rand van het centrum aan het ontwikkelen is. We bespraken onze podcast-tips, zijn tattoo en natuurlijk zijn wilde haren.


Meer info over de Fietskoerier Deventer : https://fietskoerierdeventer.nlMeer podcast gesprekken op www.podcastegd.nl


Podcasttips Egbert:


  • Vallen en Opstaan

  • Wilde Haren Podcast

  • New Emotions

  • Gothrecht (Faber Yeyo)

  • De Namarama show/ De Zogenaamde podcastPodcastTips Joost:

  • mydadwroteaporno.com

  • liveslowridefast.com

  • Jordcast

  • Onze man in Deventer (Eus)Podcast.EGD Ter ere van het 10de ondernemersjaar van mijn bedrijf Egbert.EGD op 1 juli 2020, maak ik een tweede seizoen met 10 Podcast gesprekken met 10 inspirerende ondernemers. Deze diverse ondernemers hebben mij de afgelopen jaren tijdens mijn ondernemerschap geïnspireerd en gemotiveerd om te doen wat ik doe.


In deze podcast vertellen we het verhaal van ondernemer wat leer je die eerste jaren, en welke gouden tips kunnen deze ondernemers mij, en jullie luisteraars, geven voor de komende 10 jaar waar weer veel spannende ontwikkelingen in mijn onderneming zullen zijn.


Bij elke podcast maak ik een ander artwork die eind het einde van het seizoen, op bijzondere wijze samen komen in een artwork boek. Dit boekje krijg je als je doneert via http://petje.af/podcast.egd.


Bekijk het boekje van seizoen 1 op www.podcastegd.nl, daar vind en -luister je ook mijn andere 3 podcastshows.


Abonneer alvast op deze podcast in je favoriete podcast app, om geen Aflevering te missen!


Comentarios


bottom of page