top of page

Street Art Streets wint Deventer Promotieprijs


DEVENTER – Street Art Streets heeft de Deventer Promotieprijs 2023 gewonnen. Vorige week vond de feestelijke uitreiking plaats tijdens het Deventer Citymarketing Event in de Zwarte Silo. Egbert Scheffer en Mano Scherpbier maken met hun initiatief Street Art Streets Deventer beleefbaar en mooier. “Door de historie op een unieke wijze weer te geven via murals – moderne muurschilderingen – maken zij zichtbaar wie wij in Deventer zijn en waar we vandaan komen.”


De muurschilderingen vertellen verhalen over Deventer en linken zo ‘vroeger’ met ‘nu’. Van oude industrie naar nieuwe bestemmingen om te wonen en werken. De handelslocaties, ijzergieterijen en tapijtfabrieken die Deventer deden opleven tijdens de Hanzeperiode in de middeleeuwen en recenter nog de industriële revolutie, maken vandaag de dag plaats voor wonen en plezier. Street Art Streets probeert deze verhalen uit het verleden te vertellen op moderne wijze.


“Het project Muren en Buren in de Sluiswijk in Deventer is bovendien een fantastisch voorbeeld dat aantoont hoe verhalen in muurschilderingen bewoners aan elkaar kunnen verbinden en woonwijken leefbaarder maken. Zoals de afgelopen maand gemaakte tiende mural van een Ara van 1 van de bewoners door Nina Valkhoff. (Foto Egbert Scheffer) Street Art Streets maakt goed zichtbaar wat wij doen en wie wij zijn in Deventer”, aldus juryvoorzitter en wethouder Thomas Walder.


In het zonnetje

De Deventer Promotieprijs werd dit jaar voor de 29e keer uitgereikt. De top 4 genomineerden werden op het podium uitgebreid in het zonnetje gezet. Naast Street Art Streets waren dit Museum EICAS, DAVO Bieren en horecatrio Max Hertzdahl, Michael Hoeksema en Valentijn Bergers. Deze mensen en organisaties leveren allemaal een belangrijke bijdrage aan de aantrekkelijkheid en bekendheid van Deventer als prettige plek om te leven, werken, leren en ontspannen.


De Deventer Promotieprijs wordt sinds 1995 jaarlijks georganiseerd door Deventer Marketing (voorheen VVV Deventer) en uitgereikt door wethouder Economie & Citymarketing Thomas Walder. De prijs bestaat uit een kunstwerk dat voor de winnaar persoonlijk wordt gemaakt door de Deventer edelsmeden van MinkKoot. Eerdere winnaars waren onder meer: binnenstadsmanager Peter Brouwer, rapper Snelle, interieurwinkel Carlos in Huis, Saxion, Bussink Koek, Theater Bouwkunde, NV Bergkwartier, Go Ahead Eagles en Özcan Akyol. Vorig jaar ging de Deventer Promotie Prijs naar het team van Matz Carwash. (Foto: Bart Ros)Commenti


bottom of page