top of page

Street Art Streets: Spoorbrugtrap Danny Rumbl


Spoorbrugtrap door Danny Rumble

Weer een nieuw Street Art Streets project dit keer op de Spoorbrugtrap gemaakt door Danny Rumbl in opdracht voor Gemeente Deventer als onderdeel van het "Natuurpark Deventer IJsseloevers" 

Spoorbrugtrap In Mei 2019 presenteert Street Art Streets hun derde muur of beter gezegd een trap. Voor het project ‘Natuurpark Deventer IJsseloevers’  heeft de gemeente Deventer Street Art Streets benaderd om de spoorbrugtrap bij de uiterwaarden te verfraaien. Danny heeft een zich laten inspireren door de Ossenwaard, hij vond onder andere twee bijzondere vogels die broeden in dit gebied een mooi onderwerp om mee aan de slag te gaan. 

Aan de kant van de IJssel zie je een Kwartelkoning(boven) en porseleinhoen (onder). Aan de zeide van De Worp schiet een haas (geïnspireerd door het logo van IJssellandschap) door de benen van een jongeman of vrouw die in roze korte broek het gebied in loopt. Dit geeft de soms lastige combinatie van recreatie en natuurgebied prachtig weer, en zet de bezoekers en gebruikers hopelijk aan het denken, als ze het gebied in of uit lopen.

De bloemen en planten zijn ook geïnspireerd door de flora rond om de trap. En door het kleurgebruik past de trap prachtig in dit mooie natuurpark.

Kunstenaar Danny Rumble Voor deze spoorbrugtrap is Street Art Streets uitgekomen bij kunstenaar Danny Rumble uit Rotterdam. Hij is gespecialiseerd in het schilderen van cartoons en beesten, die hij in de gekste vormen weet toe te passen. Bekijk meer van zijn werk op https://dannyrumbl.com/


MUURSCHILDERING IS TER HOOGTE VAN: 

Samenwerkingspartners: 

- Gemeente Deventer

- Deventer Groenbedrijf

- Bestwerk

- Loxam Works

- Mano

- Egbert.EGD

Volg ook de #spoorbrugtrap op instagram.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page