top of page

Street Art Streets: Mural PUNT door I AM EELCO


Street Art Streets presenteert nieuwe muurschildering in Havenkwartier

In november openen Egbert Scheffer en Laurien Mink hun nieuwe evenementenlocatie PUNT. Als oprichter van Street Art Streets wil Egbert natuurlijk ook een prachtige muurschildering op zijn nieuwe pand. Laurien en Egbert zijn al jaren groot fan van kunstenaar “ I AM EELCO”  en samen met Street Art Streets hebben zij hem uitgenodigd om een mooi kunstwerk in Deventer te maken.


Kunstenaar “I AM EELCO” Street Art Streets en PUNT nodigen kunstenaar Eelco van den Berg, beter bekend als I AM EELCO, uit om de opvallende muur van de bodenloods te voorzien van een prachtig kleurrijke muurschildering. Het kunstwerk is geïnspireerd op het verhaal van het Havenkwartier, de bodenloods en wat er in toekomst in PUNT allemaal gaat plaatsvinden.  Eelco van den Berg maakt prachtige werken over de hele wereld. En won diverse prijzen. Hij is illustrator, schilder en graffiti-artiest. Zijn werk is vooral met de hand getekend en onderscheid zich door zijn sterke gebruik van krachtige kleurenpaletten en lijnen, gecombineerd met zeer decoratieve elementen.


Vierde grote muurschildering in Deventer Na Joren Joshua die in 2018 ter ere van Deventer 1250 de eerste muurschildering maakte, presenteerde de heren van Street Arts Streets in april 2019 de tweede muurschildering van Johan Moorman in het kader van het 50 jarige jubileum van Wesselings van Breemen en een kleine maand later presenteerde zij hun derde muur of beter gezegd een trap. De spoorbrugtrap is speciaal voor het project ‘Natuurpark Deventer IJsseloevers’ onderhanden genomen door kunstenaar Danny Rumble. Nu in november 2019 is het tijd voor de vierde muur en deze is gelegen in het Havenkwartier.


Street Art Streets maakt droom langzaam werkelijkheid Het project Street Art Streets is een initiatief van Deventenaren Mano Scherpbier en Egbert Scheffer. Zij zijn van mening dat de stad wel wat extra eigenwijsheid en vernieuwing kan gebruiken. Onze droom is om vijftig murals in de hele gemeente Deventer te creëren, die allen een eigen verhaal over de stad vertellen.’ aldus Egbert. Inmiddels zijn de heren van Street Art Streets langzaam hun droom aan het verwezenlijken. Voor 2020 staan er al flink wat nieuwe plannen in de steigers. Uiteraard zijn Mano en Egbert altijd op zoek naar geschikte grote zichtbare muren in de gemeente Deventer, tips zijn altijd welkom.


Locatie: PUNT: Scheepvaarstraat 7, Deventer

Making of video


Deze muurschildering is mogelijk gemaakt door:

Street Art Streets,

PUNT

Egbert.EGD

MANO

bottom of page