• Egbert.EGD

Street Art Streets Deventer 1250 Mural


Op vrijdag 15 juni is de muurschildering die Joren Joshua ter ere van Deventer 1250 jaar heeft gemaakt, onthuld.  De straatkunstenaar heeft vijf dagen keihard gewerkt in het Sluiskwartier om dit voor elkaar te krijgen.

Om acht uur s ‘avonds verzamelden buurtbewoners, geïnteresseerden, betrokkenen, vrienden en familie zich rondom de kleurrijke muur. Egbert.EGD, initiatiefnemer van Deventer 1250 Street Art, opende de bijeenkomst en vertelde over de muurschildering. Arthur Borst, projectleider van het Sluiskwartier, sprak kort over de ontwikkeling van het gebied. Daarna was het de eer aan wethouder Frits Rorink en Joren Joshua om samen het straatnaambord te onthullen met de tekst: “Deventer1250Street Door Joren Joshua in samenwerking met Street Art Streets.’’ Het blauwe straatnaambord krijgt een mooie plek in de buurt van de muur.


Het ontwerp

Joren over zijn muurschildering: “Ik kreeg van Egbert een heel pakket aan informatie over de buurt waar de muur zich bevindt. Ik heb me vooral laten inspireren door de haven die hier ooit gelegen heeft, de industrie die in de Raambuurt is gestart, en dat Deventer een arbeidersstad is. Ik vind het leuk dat wanneer mensen naar de muurschildering kijken ze er zelf dingen uithalen. Niet alles hoeft uit gelegd te worden”.


Op naar de volgende mural

Egbert is trots dat het is gelukt. Mede door de goede samenwerking met Mano Scherpbier van Deventer 1250, en diverse mensen binnen de gemeente die zich hebben in gezet om dit in een korte tijd van de grond te krijgen. “Bedankt aan alle partijen die op wat voor manier dan ook een bijdrage hebben geleverd aan dit fantastische project. Op naar de volgende muurschildering wat mij betreft!”IN DE PERS:

- FOTO'S: Deventer RTV 18 juni 2018 

- VIDEO: Deventer RTV 13 juni 2018

- VIDEO/RADIO:  RTV Oost 14 juni 2018

- WEB: In De buurt 12 juni 2018
Nieuw in Portfolio

Contact

Bel of What's App Egbert.EGD

06 244 16 387 

Of mail je vraag:

e.scheffer@egbertegd.nl

Bezoek mij bij PUNT.

Scheepvaartstraat 7 

7411 MB 

Havenkwartier Deventer

Punt-LOGO-wit.png

Locatie PUNT

Street Art Streets

Volg Egbert op Instagram