top of page

Street Art Streets: 75 jaar vrij mural door Will-Yoow

Bijgewerkt op: 13 mei 2020


Loco-burgemeester onthuld nieuw Vrijheidsmonument

Loco-burgemeester en Wedhouder van Cultuur Carlo Verhaar, presenteerde Bevrijdingsdag 5 mei 2020 in besloten gezelschap op om 12:00 uur het nieuwe vrijheidsmonument in Deventer. Street Art Streets organiseerde ter ere van 75 jaar vrijheid deze muurschildering. Het werk is afgelopen dagen gemaakt door Deventer Kunstenaar Will-Yoow,(Wiljo Damstra-Rouwenhorst) De locatie van het kunstwerk is aan de Emmastraat in Deventer, en goed te zien vanaf de Wilhaminabrug.

Het verhaal achter het ontwerp

Will-Yoow heeft onder andere twee duiven gemaakt die samen het symbolische lint dat om Deventer was gewikkeld los maken en de weg naar vrijheid openen. De kleuren rood, wit, blauw en oranje maken het een echt Hollandsplaatje en sluiten mooi aan bij de bevrijding. Daarnaast een knipoog in verwerkt naar deze Corona tijd met het hart voor de zorg, en voor het leven met liefde in de stad Deventer.

Street Art Streets

Het project Street Art Streets is een initiatief van Deventenaren Mano Scherpbier en Egbert Scheffer. Zij vinden dat de stad wel wat extra eigenwijsheid en vernieuwing kan gebruiken. Egbert: “Ons doel is om vijftig murals in de hele gemeente Deventer te creëren, die allemaal een uniek verhaal over de stad vertellen”. Street Art Streets is altijd op zoek naar geschikte grote zichtbare muren in de gemeente Deventer. Dus tips zijn altijd welkom!


Interview met Will Yoow door Visual Startup

Registratie Besloten Pers Presentatie: https://youtu.be/_rahXEcyK_4

Met in volgorde :

- Marcel Wendrich (Nationaal projectleider 75 jaar Vrijheid)

- Carlo Verhaar (Loco-Burgemeester/Wethoouder Cultuur)

- Will-Yooh (kunstenaar)

- Mano Scherpbier Bedankjes


In de PERS:Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page